Home / Tiếng Anh 9 / Đề kiểm tra học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 9 – Đề số 1 (Có đáp án)

Đề kiểm tra học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 9 – Đề số 1 (Có đáp án)

Đề kiểm tra học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 9 – Đề số 1

I. PRONUNCIATION (1.5m) Choose the word that has the underlined part pronounced differently.

  1. A. gather             B. blanket                  C. reputation                         D. campus
  2. A. admire            B. institute                 C. until                                   D. picnic
  3. A. listened           B. stayed                   C. wanted                             D. played
  4. A. humor             B. history                   C. hour                                  D. hobby
  5. A. wishes             B. calculates             C. matches                           D. misses
  6. A. hoped             B. annoyed                C. preferred                           D. played

 II. LANGUAGE FOCUS (3.0 ms)
Choose one A,B,C,or D that best fits the blank space in each sentence.

1. “ Would you like a cup of coffee?”, she asked.
A. She asked if I like a cup of coffee.
B. She asked if I would like a cup of coffee.
C. She asked if I liked a cup of coffee.
D. She invited me to have a cup of coffee.

2. We spent an enjoyable evening boating in the river
A. pleasant
B. boring
C. comfortable
D. free

3. People often go to that ________ to pray.
A. hotel
B. shrine
C. school
D. market

4. They _______ here since 2003
A. work
B. were working
C. have worked
D. are working

5. We have well-______ teachers.
A. quality
B. qualified
C. to qualify
D. qualifications

6. I look forward to ______ from you soon.
A. hear
B. heard
C. to hear
D. hearing

7. What do people do for a living in your village? => _____________________.
A. They play soccer
B. They watch TV
C. They plant rice and raise cattle
D. They go to the doctor.

8. We reached (A) the nearest (B) village after walk (C) for (D) five hours

9. Ben has to (A) save a few (B) money for (C) his trip of a lifetime (D) to Hawaii

10. Nam has taught English here ________ 10 years.
A. in
B. for
C. since
D. from

11. She wishes she ……him the bad news yesterday.
A. didn’t tell
B. doesn’t tell
C. hadn’t told
D. wouldn’t tell

12. I know you won’t mind sitting by Peter,_____?
A. do I
B. don’t I
C. will you
D. won’t you

III. READING:

A. Read the passage, and then decide whether the following statements are true (T) or false (F). (1m)
I live in the Middle East for a while and when I went out, I had to obey the local custom of wearing something over my head and wearing a dress that covered my whole body. At first, I found it a real nuisance, but after a while, I got used to it and even started to like it. You feel really secure, and also you don’t have to worry about what to wear all the time.
1. The writer is living in the Middle East now.
2. The writer felt annoyed when she first wore the traditional dress.
3. After a while, she got accustomed to wearing the traditional costume.
4. The writer doesn’t have to think of what to wear every day.

B. Read the passage. Then answer the questions. (1m)
Thomas Edison was born on February 11, 1847 in Milan, Ohio. When he was at school, his teacher considered him to be a slow student. Because hearing problems, Edison had difficulty in following the lessons. But with only three months of formal education he became one of the greatest inventors and industrial leaders in history. Edison’s most famous invention was the electric light bulb. He also invented the phonograph, and made improvements to the telegraph, telephone and motion picture technology.

Edison had a special life. He married twice with five children. He loved books had excellent memory and always showed curiosity about science. Although he had hearing problems, he refused to have an operation for his deafness. He said that silence helped him concentrate. He always worked very hard and often had only four hours of sleep every day. He used to say “Genius was I percent inspiration and 99 percent perspiration”. When he died on October 18, 1931, he was still working on new ideas.
1.When was Thomas Edison born?
___________________________________________________________________

2. Did he have difficulty in hearing?
___________________________________________________________________

3. What was Edison’s most famous invention?
___________________________________________________________________

4. How long did he use to work every day?
___________________________________________________________________

IV. WRITING

A. Rewrite the second sentences with the words given.( 2ms)
1.She dreams to spend her vacation in Ha Long Bay.
She wishes………………………………………………………….…….
2. He had a lot of money, but now he doesn’t.
He used……………………………………………………………………
3.We started learning English five years ago.
We have …………………………………………………………………
4/ He asked me: “ Are you a student?”
He asked me ……………………………………………………………..

B. Write complete sentences (do the direct).(1.5m)
1. I prefer(play) ………………… chess to going to the theater(correct form verb)
2. I have lived in Ho Chi Minh city since twenty five years (correct the mistake)………………….
3. I don’t buy it because I don’t have enough money (conditional sentences)
……………………………………………………………………………………………
4. He is such a lazy boy that he can’t make progress in his study. (so …that….)
………………………………………………………………………………………………
5. It takes more than an hour to get there , ………………………………? (tag question)
6. I/ be/ very grateful/ if/ you/ send/ details/ courses/ fees. (complete the sentences)
…………………………………………………………………………

ANSWER KEY

I. PRONUNCIATION (1.5m) Choose the word that has the underlined part pronounced differently. (each correct answer is 0.25)
1. C
2. A
3. C
4. C
5. B
6.A

II. LANGUAGE FOCUS (3.0 ms)
Choose one A,B,C,or D that best fits the blank space in each sentence. (each correct answer is 0.25)
1.D
2.A
3.B
4.C
5.B
6.D
7.C
8.C
9.B
10.B
11.C
12.B

III. READING:
A. Read the passage, and then decide whether the following statements are true (T) or false (F). (1m) (each correct answer is 0.25)
1.F
2.T
3.T
4.F

B. Read the passage. Then answer the questions. (1m) (each correct answer is 0.25)
1. Thomas Edison was born on February 11, 1847
2. Yes, he did.
3. Edison’s most famous invention was the electric light bulb.
4. He used to work about 20 hours every day

IV. WRITING
A. Rewrite the second sentences with the words given.( 2ms) (each correct answer is 0.5)
1. She wishes she spent her vacation in Ha Long Bay.
2. He used to have a lot of money
3.We have learnt/ learned English for five years.
4. He asked me if I was a student.

B. Write complete sentences (do the direct 1.5m)(each correct answer is 0.25)
1. playing
2. since – for
3. If I had enough money, I would buy it.
4. That boy is so lazy that he can’t make progress in his study
5. doesn’t it?
6. I would be very grateful if you could send me details of courses and fees.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *